Hoe werkt een tankpas?

Een tankpas is erg handig, en neemt u een hoop werk uit handen. U hoeft geen bonnen meer te bewaren en u ontvangt elke vier weken een verzamelfactuur van al uw tankbeurten en eventuele andere diensten die u heeft afgenomen met de tankpas.

Brandstof afrekenen met de tankpas:

Het afrekenen met een tankpas is erg gemakkelijk en werkt bijna hetzelfde als het afrekenen met een bankpas. Een tankpas werkt altijd met een magneetstrip dus u dient de tankpas bij de betaal automaat te 'swipen'. Bij een onbemand tankstation biedt u de tankpas zo aan dat de magneetstrip zich aan de onderzijde van de pas bevindt. Voor het gemak hebben wij een pijltje op de pas geplaatst zodat u altijd kan zijn hoe u de pas moet aanbieden.Tijdens het afrekenen wordt gevraagd of u een vervangende auto rijd. Indien niet het geval geeft u de optie 'nee' in. Vervolgens wordt om de kilometerstand van de auto gevraagd. Wij adviseren u deze wel in te voeren, omdat u via deze manier uw administratie nog completer maakt.

Waar werkt de tankpas?

De tankpas werkt bij alle tankstations in Nederland. U kunt dus bij grote merken als Shell en BP tanken, maar ook bij onbemande stations zoals Argos, Lukoil en Firezone.  Omdat u met onze tankpas overal kunt tanken kunt u er ook voor kiezen te tanken bij de tankstations die de meeste korting geven. Hiermee bespaart u enkele euro's per tankbeurt.

Tanken in het buitenland?

Onze tankpas is uit te breiden naar een Europese tankpas. In dit geval ontvangt u een tankpas die is voorzien van twee magneetstrippen. Het kan soms verwarrend zijn welke zijde van de tankpas te gebruiken. Wij hebben daarom pijltjes op de pas gezet met aanduiding 'NL' of 'EU'.  Het is zo dat een magneetstrip zich altijd op de achterzijde van de pas bevindt. De lay out van onze tankpas is daarmee gelijk aan die van een bankpas. Heeft u de pas in de hand en bekijkt het u pijltje NL dan zit de magneetstrip dus aan de achterzijde. Een handigheidje is ook om de tankpas in Nederland aan te bieden op een manier dat de brede magneetstrip naar boven wijst, in het buitenland is dit uiteraard andersom. De stations waar u kunt tanken kunt u herkennen aan het DKV logo. Dit logo staat doorgaans op de zuilen met brandstofprijzen, maar ook op de borden die info geven over het naderende tankstation.

Wat kan ik nog meer met de tankpas?

Onze tankpas is geschikt om te parkeren, tanken, carwash af te rekenen en gratis gebruik te maken van service bij Kwikfit. Met de tankpas kunnen geen shopartikelen worden aangekocht.

Wilt u ook gebruik maken van de gemakkelijkste en meest uitgebreide tankpas, vraag hem dan direct aan. Wij zullen u de aangevraagde tankpas binnen uiterlijk twee werkdagen toesturen.

Bestel direct