Tanken in Europa met de Europese Tankpas

  • Tanken bij meer dan 55.000 tankstations
  • Ook voor tol en vignetten
  • Een pas voor Nederland en Europa
  • btw factuur voor transacties in Nederland
Europese tankpas aanvragen
Travelcard

Tankpas voor Europa

Je kunt ervoor kiezen om de tankpas uit breiden naar een Europese tankpas, waardoor ook tanken in het buitenland goed geregeld is. Via onze partner DKV profiteer je van het grootste netwerk van dit moment en kun je bij meer dan 55.000 tankstations terecht in heel Europa. En dat allemaal met één pas en één pincode. Je kunt de tankstations waar je kunt afrekenen met de tankpas herkennen aan het DKV logo. Dit logo staat vaak ruim van te voren al aangegeven langs de snelwegen.

Travelcard


tolweg

Tolwegen, bruggen en tunnels


Met de Europese tankpas kan in Frankrijk, Spanje, Portugal en Slovenië tol afgerekend worden. Naast deze landen zijn er ook toltrajecten in onder andere Oostenrijk en Polen waar de pas wordt geaccepteerd. Eurovignetten kunnen ook afgerekend worden in Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië. Bij een aantal bruggen en tunnels waar een tol geheven wordt.

Bekijk alle tankstations in Europa met onze locator

Kies ook voor een Europese tankpas

Kies ook voor de Europese tankpas met mogelijkheid om te betalen voor tolwegen en vignetten. Met deze pas tank je net zo makkelijk bij alle tankstations in Nederland en maak je gebruik van de vele inbegrepen services.

Europese tankpas aanvragen
Travelcard

Meest gestelde vragen


Waar werkt de Europese tankpas?

Bekijk onze locator voor alle accepterende tankstations.
Bekijk ook het overzicht met accepterende tolwegen en bruggen.

Kan ik buitenlandse btw terugvorderen?

Je ontvangt uitsluitend een btw specficatie over transacties in Nederland en Belgie. Wanneer je tankt met de zogenaamde DKV strip ontvang je een factuur zonder btw specificatie.

ZIjn er nog andere kosten?

De prijzen voor motorbrandstoffen worden door DKV op basis van de aan DKV in rekening gebrachte prijs berekend op het moment waarop de afname plaatsvindt. In afzonderlijke gevallen kunnen deze prijzen in bepaalde landen afwijken van de bij het servicepunt aangegeven prijzen (pompprijzen). DKV hanteerd een opslag per liter varierend tussen de 1% en 2% en in sommige gevallen rekenen zij met een lijstprijs. Bekijk onze voorwaarden pagina voor een overzicht van de DKV tarieven.

Hoe kan ik tankstations vinden waar ik kan tanken met de Europese tankpas

Je kunt de tanksations herkennen door het DKV logo dat zij voeren bij de pomp, toenaderingsborden en de zuil met prijsinformatie. Je kunt accepterende tanksations ook terugvinden via onze app.