Tol afrekenen met de tankpas

  • Betalen voor tolwegen
  • Vignetten afrekenen
  • Betalen bij tunnels en bruggen
Tankpas aanvragen
Travelcard

Gemakkelijk tol betalen

In landen als Frankijk, Italië en Spanje kom je regelmatig tolwegen tegen. Met de tankpas van Tankpas.nl kun je, naast tanken, ook betalen voor tolwegen. Als je afrekent met de tankpas, komen de kosten voor de tolwegen op de verzamelfactuur te staan.

Tankpas aanvragen
Travelcard

Betalen voor bruggen en tunnels

Binnen Europa zijn er diverse tunnels en bruggen waar een vergoeding wordt gevraagd om deze te mogen passeren. Met de tankpas kun je ook hier afrekenen. Een aantal bekende tunnels en bruggen zijn de Liefkenshoektunnel, Westerscheldetunnel en Mont Blanc tunnel.

Travelcard

Vignetten afrekenen

Wanneer je reist door Zwitserland en Oostenrijk is het verplicht om een geldig vignet achter het raam van je auto te plakken.

Voor Zwitserland koop je een vignet dat een jaar geldig is.Voor Oostenrijk kun je kiezen tussen verschillende geldigheidsduren, namelijk 10 dagen, 2 maanden of een jaar.

Vignetten zijn te koop bij de tankstations in de buurt van de grens en kunnen afgerekend worden met een tankpas of laadpas die beschikt over de tolwegen optie.

Travelcard

Tankpas bestellen!

Je kunt geheel online je tankpas met uitbreiding voor tolwegen aanvragen. Nadat wij de aanvraag hebben ontvangen, verzenden wij de tankpas binnen twee werkdagen.

Wanneer je gebruik wilt maken van deze mogelijkheid selecteren je tijdens het bestellen de optie “Tanken en tol in Europa”

Tankpas aanvragen
Travelcard

Veel gestelde vragen


Hoe werkt het afrekenen van tol en vignetten?

Wanneer de functie voor afrekenen van tol actief is op de tankpas, dan heb je twee magneetstrippen op de pas. Gebruik de magneetstrip voor DKV-locaties om tol en vignetten af te rekenen.

Wat zijn de kosten voor tol afrekenen?

Om de optie tolwegen en tanken in Europa te activeren brengen wij €3,50 per maand in rekening. Bij het afrekenen van de tol kunnen er kosten in rekening gebracht worden door onze partner DKV. Dit is een per land variabel bedrag en is maximaal 5% van de transactiekosten.

Hoe werkt afrekenen in andere valuta?

Bij het afrekenen in andere valuta brengen wij op de factuur het bedrag in euro’s in rekening. Per land waar je hebt afgerekend, krijg je een aparte factuur. Wanneer er in andere valuta dan euro is afgerekend, zal de op dat moment geldende wisselkoers gebruikt worden om het bedrag om te rekenen naar het bedrag in euro’s.

Kan ik belasting terugvragen op toltransacties?

Je krijgt voor de Benelux-landen altijd een btw-factuur uit het desbetreffende land. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor belastingteruggave zijn per land verschillend. Bij transacties in andere landen ontvang je een factuur zonder btw specificatie en kun je geen btw terugvorderen.