Tankpas voor Europa

Je kunt ervoor kiezen om de tankpas uit breiden naar een Europese tankpas. Ook tanken in het buitenland is bij Tankpas.nl goed geregeld met onze tankpas voor Europa. Via onze partner DKV profiteer je van het grootste netwerk van dit moment en kun je bij meer dan 45.000 tankstations terecht in heel Europa. Met één pas en één pincode. Je kunt stations waar je kunt afrekenen met de pas herkennen aan het DKV logo. Dit logo staat vaak ruim van te voren al aangegeven langs de snelwegen.

Tolwegen, bruggen en tunnels

 

Met de Europese tankpas kan in Frankrijk, Spanje, Portugal en Slovenië tol afgerekend worden. Naast deze landen zijn er ook toltrajecten in o.a. Oostenrijk en Polen waar de pas wordt geaccepteerd. Eurovignetten kunnen ook afgerekend worden in Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië. Bij een aantal bruggen en tunnels waar een tol geheven wordt kan de tankpas ook gebruikt worden, hieronder vallen ook de Liefkenshoek tunnel en de Westerschelde tunnel. Wil je controleren of op jouw route de tankpas gebruikt kan worden om tol af te rekenen, bekijk dan ons volledige overzicht van locaties waar tol afgerekend kan worden en eurovignetten aangeschaft kunnen worden.

 

Waar werkt het en wat zijn de kosten?

  • In onze app kun je gemakkelijk alle tankstations vinden
  • Bekijk hier het overzicht van tolwegen, bruggen en tunnels waar je met deze pas kunt afrekenen.
  • Voor internationaal tanken geldt een servicefee. Dit betekent dat per transactie een procentuele toeslag in rekening wordt gebracht. Deze verschilt echter per land. Je kan het overzicht hier bekijken.
  • Het is niet mogelijk om de buitenlandse BTW terug te vorderen.
  • De prijzen voor motorbrandstoffen worden daarnaast door DKV op basis van de aan DKV in rekening gebrachte prijs berekend op het moment waarop de afname plaatsvindt. In afzonderlijke gevallen kunnen deze prijzen in bepaalde landen afwijken van de bij het servicepunt aangegeven prijzen (pompprijzen).


   Terug naar voordelen
tankpas