CO2 compensatie

Gemiddeld stoot een auto tussen 4500 en 5000 kilo CO2 op jaarbasis uit. Een aanzienlijke hoeveelheid CO2. Het laten staan van de auto is vaak geen optie. Jij als ondernemer bent afhankelijk van je auto. Zelf CO2 compenseren is lastig en kostbaar. Als aanbieder van tankpassen hebben wij daarom gezocht naar een mogelijkheid om grootschalig CO2 te compenseren voor alle gebruikers van onze tankpassen. Hierdoor is het voor jou gemakkelijk om CO2 uitstoot veroorzaakt door het verbruiken van brandstof te compenseren.


Een greep uit de projecten die gesteund worden door de klanten van tankpas.nlRegenwoud Brazilie

regenwoud Co2Het 'Cikel Brazilian Amazon REDD APD Project' heeft als doel om CO2 uitstoot te compenseren door het herplanten van bomen in het Oostelijke Amazone gebied. Het project gebied is onderdeel van een groter gebied en bestaat uit meer dan 27.000.hectare aan Amazone gebied. De uitvoering van dit project REDD zal naar schatting 9.432.299 ton CO2 uitstoot in de atmosfeer voorkomen.

 

Windturbine park in Putian Shijing - China

windturbine Co2In dit project worden er windturbines gebouwd die gezamenlijk 2000kW aan elektriciteit opleveren. De totale geleverde capaciteit uit dit project zal 40MW zijn. De opgewekte energie wordt aan het energienetwerk geleverd. De daadwerkelijke hoeveelheid geleverde energie aan het netwerk zal 105.000 MWh bedragen. Door dit project zal er minder energie opgewekt worden uit kolencentrales.

 

Waterkracht centrale Bulgarije

Co2 spanjeIn Bulgarije  op de Pirinska Bistritsa rivier in de buurt van het dorp Katuntsi in het Pirin gebergte is een waterkracht centrale geïnstalleerd. Deze waterkracht centrale is operationeel en levert tussen de 12 en 14GWh duurzame elektriciteit per jaar. Het vermogen wordt geleverd aan het nationale energie systeem op het 110kV-netwerk.

 


Sierra de Gredos gebergte - Spanje

Co2 spanjeIn 2009 heeft een bosbrand meer dan 4000 hectaren van de bergketen Sierra de Gredos verwoest. Dit project heeft als doelstelling  om 4000 hectare van gebergte opnieuw te beplanten met bomen. Op deze manier wil de gemeenschap het gebergte weer terugbrengen naar de originele staat.

 

Hoe werkt CO2 compensatie

Wij hebben het zo gemakkelijk mogelijk gemaakt om CO2 te compenseren. Voor elke liter brandstof die je afrekent met de tankpas* wordt direct CO2 gecompenseerd. Per liter afgenomen brandstof doe je een kleine bijdrage voor de CO2 compensatie. Namens al onze deelnemende klanten steunen wij projecten die CO2 compensatie mogelijk maken.


Controle op juiste besteding

Tankpas.nl werkt samen met de organisatie “Clean Advantage”. Deze organisatie zorgt ervoor dat de diverse projecten gesteund worden. En ziet er op toe dat de door tankpas.nl afgedragen vergoeding daadwerkelijk aan gecertificeerde projecten besteed wordt. Ook publiceren zij op de website de diverse projecten waar zij op dit moment aan deelnemen.

Certificering en logo

Wanneer je ervoor kiest om CO2 via tankpas.nl te compenseren kun je jaarlijks een certificaat ontvangen. Ook is een logo beschikbaar dat je op jouw website kunt plaatsen. Het logo en certificering mag je uiteraard gebruiken in je eigen communicatie. Wij hebben ook een web pagina waarnaar je jouw relaties kunt verwijzen met informatie over het CO2 compensatie programma.

 * CO2 compensatie vindt enkel plaats over de in Nederland getankte liters

CO2 compensatie

 
Wat zijn de kosten?

Door op grote schaal CO2 te kunnen compenseren namens onze gebruikers van de tankpas, zijn wij in staat om tegen een scherp tarief CO2 compensatie mogelijk te maken. Niet alle brandstofsoorten zijn even vervuilend. Daarom is de bijdrage verschillend per brandstofsoort:

  • LPG 1 cent per liter
  • CNG 1,4 cent per kilo
  • Benzine 1,5 cent per liter
  • Diesel 1,7 cent per liter

Rekenvoorbeeld. De kosten voor volledige CO2 compensatie wanneer je een benzine auto rijdt, met een verbruik van 1 op 15 en een jaarkilometrage van 30.000 kilometer is slechts €30,- op jaarbasis. Per maand kost dit je slechts €2,50.

De kosten voor het compenseren van de CO2 worden gezamenlijk met jouw brandstof in rekening gebracht en zijn altijd inzichtelijk op de factuur. Je hebt als klant altijd de mogelijkheid om deelname te activeren en te deactiveren door in te loggen op onze website.

 

Terug naar voordelen