CO2 compensatie

Gemiddeld stoot een auto tussen 4500 en 5000 kilo CO2 op jaarbasis uit. Een aanzienlijke hoeveelheid CO2. Het laten staan van de auto is vaak geen optie. Als aanbieder van tankpassen hebben wij daarom gezocht naar een mogelijkheid om grootschalig CO2 te compenseren voor alle gebruikers van onze tankpassen. Namens onze klanten die deelnemen aan het CO2 compensatie programma steunen wij diverse projecten die zich inzetten voor het compenseren van CO2. Door te tanken met de tankpas wordt direct de CO2 bij elke liter brandstof gecompenseerd. Jouw relatie heeft op deze wijze een 100% CO2 neutraal wagenpark.


Een greep uit de projecten die gesteund worden door de klanten van tankpas.nlRegenwoud Brazilie

regenwoud Co2 Het 'Cikel Brazilian Amazon REDD APD Project' heeft als doel om CO2 uitstoot te compenseren door het herplanten van bomen in het Oostelijke Amazone gebied. Het project gebied is onderdeel van een groter gebied en bestaat uit meer dan 27.000.hectare aan Amazone gebied. De uitvoering van dit project REDD zal naar schatting 9.432.299 ton CO2 uitstoot in de atmosfeer voorkomen.

 

Windturbine park in Putian Shijing - China

windturbine Co2 In dit project worden er windturbines gebouwd die gezamenlijk 2000kW aan electriciteit opleveren. De totale geleverde capiciteit uit dit project zal 40MW zijn. De opgewekte energie wordt aan het energienetwerk worden geleverd. De daadwerkelijke hoeveelheid geleverde energie aan het netwerk zal 105.000 MWh bedragen. Door dit project zal er minder energie opgewekt worden uit kolencentrales.

 

Waterkracht centrale Bulgarije

Co2 spanjeIn Bulgarije  op de Pirinska Bistritsa rivier in de buurt van het dorp Katuntsi in het Pirin gebergte is een waterkracht centrale geïnstalleerd. Deze waterkracht centrale is operationieel en levert tussen de 12 en 14GWh duurzame electriciteit per jaar. Het vermogen wordt geleverd aan het nationale energie systeem op het 110kV-netwerk.

 


Sierra de Gredos gebergte - Spanje

Co2 spanjeIn 2009 heeft een bosbrand meer dan 4000 hectaren van de bergketen Sierra de Gredos verwoest. Dit project heeft als doelstelling  om 4000 hectare van gebergte opnieuw te beplanten met bomen. Op deze manier wil de gemeenschap het gebergte weer terugbrengen naar de originele staat.

 

Hoe werkt CO2 compensatie

Wij hebben het zo gemakkelijk mogelijk gemaakt om CO2 te compenseren. Voor elke liter brandstof die u afrekent met de tankpas wordt direct CO2 gecompenseerd. Per liter afgenomen brandstof doet u een kleine bijdrage voor de CO2 compensatie. Deze bijdrage wordt vervolgens ingezet om 100% van de CO2 uitstoot te compenseren. Tankpas.nl verzorgt de complete afhandeling hiervan. Namens al onze deelnemende klanten steunen wij projecten die CO2 compensatie mogelijk maken.
Gecertificeerde projecten

Er zijn vele initiatieven die erop gericht zijn CO2 te compenseren. Om inzicht te krijgen in de kwaliteit van de diverse projecten zijn er verschillende certificeringen. Dit zijn REDD, VCS en Gold Standard. Deze certificeringen worden enkel toegekend aan projecten die voldoen aan strenge eisen. Deze projecten worden regelmatig gecontroleerd en progressie wordt vastgelegd. Lees meer over de Gold standard certificering gesteund door het Wereld Natuur Fonds en de VCS certificering.

  

Controle op juiste besteding

Tankpas.nl werkt samen met de organisatie “Clean Advantage”. Deze organisatie Ziet er op toe dat de door tankpas.nl afgedragen vergoeding daadwerkelijk aan gecertificeerde projecten besteed wordt.

Meer informatie over tankpas.nl

Wilt u ook gebruik maken van een tankpas, waarmee u overal kunt tanken, wassen, parkeren en uiteraard alle CO2 uitstoot compenseerd? Bekijk de informatie over onze tankpas.

 

 

CO2 compensatie