Service fee DKV

Wanneer u kiest voor de mogelijkheid om te kunnen betalen voor tanken en tol in Europa ontvangt u een Travelcard met een extra magneetstrip. Deze extra magneetstrip maakt het mogelijk om af te rekenen bij locaties op het netwerk van DKV.

Wanneer u afrekent bij tankstations op het DKV netwerk kan er een service fee of een lijstprijs van toepassing zijn. Een service fee is een procentuele toeslag op de transactie. Bij een lijstprijs rekent u niet af tegen de pompprijs, maar tegen de actuele lijstprijs van DKV. Deze is in de meeste gevallen hoger dan de pompprijs.

Bekijk het volledige overzicht van DKV service fee’s.

Travelcard

Tanken in de Benelux

In België hanteert DKV lijstprijzen welke doorgaans hoger zijn dan pompprijzen. Wij adviseren daarom altijd om bij voorkeur met de Travelcard magneetstrip te betalen in België en Luxemburg. Let daarom goed op hoe u de Travelcard aanbiedt.

In Nederland kunt u bij alle tankstations terecht met de Travelcard magneetstrip en u rekent daarom altijd af tegen pompprijzen. De DKV magneetstrip is in Nederland geblokkeerd voor gebruik.

Travelcard
Hoe herken ik een DKV tankstation?

Bij DKB aangesloten tankstations kunt u herkennen aan het DKV logo. Dit logo is te zien op toenaderings borden langs de snelweg. Alle tankstations buiten de Benelux zijn per definitie tankstations waar u met de DKV magneetstrip dient af te rekenen.

Hoe weet ik welke zijde van de Travelcard ik moet gebruiken?

Wanneer u een Travelcard heeft met twee magneetstrippen kunt u gebruik maken van het DKV netwerk. Bij elke magneetstrip staat aangegeven of deze voor gebruik op Travelcard of DKV netwerk is.

Staat de btw op de factuur bij transacties uit het buitenland?

Alleen bij transacties in de Benelux landen ontvangt u een factuur met btw opgave.

Hoe activeer of stop ik de mogelijkheid voor tanken in Europa?

Wanneer u de mogelijkheid voor tol en tanken in Europa wilt toevoegen of verwijderen gaat u naar de portal. De bestaande Travelcard kan beëindigd worden en u vraagt een nieuwe Travelcard aan.