Tankpas zonder borg?

Wanneer u tankpassen gaan aanvragen wilt u uiteraard graag weten met welke kosten u te maken krijgt. Naast de maandelijkse kosten voor het gebruik van tankpas kunt u te maken krijgen met een borg. Graag informeren wij u over onze werkwijze met betrekking tot het in wel of niet in rekening brengen van een borg bij een tankpas aanvraag.

Geen standaard borg

Een belangrijk verschil tussen tankpas.nl en andere aanbieders is dat wij niet werken met een standaard borg. Een groot deel van onze klanten heeft een tankpas kunnen aanvragen zonder borg, echter dit is niet in alle gevallen zo. Wij verstrekken graag de tankpas zonder borg, en proberen bij elke aanvraag zo objectief mogelijk te beoordelen of een borg van toepassing is en wat de hoogte van het borg bedrag is. Wij bekijken de volgende factoren om te bepalen of een borg van toepassing is:


  • Hoe lang is het bedrijf actief
  • Is er financiele informatie over het bedrijf beschikbaar
  • Welke branche is het bedrijf actief (ivm verwachte brandstof afname)

Bovenstaande zaken worden direct tijdens het tankpas aanvragen gecontroleerd en neemt slechts enkele seconden in beslag. U ziet daarom nog voordat u de tankpas aanvraag doet of een borg van toepassing is. Wanneer er een borg van toepassing is kunt u deze via iDeal voldoen.

Bent u als ondernemer net gestart dan kunt u uiteraard een tankpas bij ons aanvragen, is uw bedrijf recent opgericht (minder dan 2 jaar) dan zal er een borgstelling van toepassing zijn. Ook als ZZP'er kunt u gewoon een tankpas aanvragen. Ook hier bekijken wij bovenstaande criteria, en verstrekken wij in veel gevallen de tankpas zonder borg.

U kunt geheel online de tankpas aanvragen.