Tanken in Nederland

Binnen Nederland kun je bij alle tankstations tanken met de tankpas. Harstikke makkelijk, je hoeft dus nooit op te letten waar je gaat tanken.

Wil je weten hoe je afrekent met een tankpas, lees dan onze uitleg: hoe werkt een tankpas?  
Voor een uitleg over ons aanvraag proces lees dan onze uitleg: tankpas aanvragen

Tanken in het buitenland

In het buitenland werkt dit anders. In het buitenland kun je met de Europese tankpas terecht bij een groot netwerk van tankstations. Dit zogenaamde ‘DKV’ netwerk bestaat uit diverse merken tankstations. Dit zijn uiteraard veel tankstations langs grote wegen, maar ook in kleinere plaatsen kun je tankstations tegenkomen die bij DKV zijn aangesloten. In bijvoorbeeld Luxemburg is praktisch elk tankstation bij DKV aangesloten. Luxemburg is een populair land om te tanken vanwege de goedkope brandstof.

Hoe herken je een DKV tankstation? 

Op de toenaderingsborden langs de snelweg staat al aangegeven of het tankstation is aangesloten bij DKV. Ook op de zuil met prijsinformatie staat aangegeven of het tankstation is aangesloten bij DKV.

Wanneer je gaat tanken bij een tankstation in het buitenland houd er dan rekening mee dat je de juiste magneetstrip gebruikt om af te rekenen. Op de tankpas staat ook in kleine letters afgedrukt welke magneetstrip dit is. Op jouw tankpas staat ook het DKV logo afgebeeld zodat de pompbediende kan herkennen dat jouw tankpas geaccepteerd mag worden.