Tanken in Nederland

Binnen Nederland kunt u bij alle tankstations tanken met de tankpas. Harstikke makkelijk, u hoeft dus nooit op te letten waar u gaat tanken.

Wilt u weten hoe u afrekent met een tankpas, lees dan onze uitleg: hoe werkt een tankpas?  
Voor een uitleg over ons aanvraag proces lees dan onze uitleg: tankpas aanvragen

Tanken in het buitenland

In het buitenland werkt dit anders. In het buitenland kunt u met de Europese tankpas terecht bij een groot netwerk van tankstations. Dit zogenaamde ‘DKV’ netwerk bestaat uit diverse merken tankstations. Dit zijn uiteraard veel tankstations langs grote wegen, maar ook in kleinere plaatsen kunt u tankstations tegenkomen die bij DKV zijn aangesloten. In bijvoorbeeld Luxemburg is praktisch elk tankstation bij DKV aangesloten. Luxemburg is een populair land om te tanken vanwege de goedkope brandstof.

Hoe herkent u een DKV tankstation? 

Op de toenaderingsborden langs de snelweg staat al aangegeven of het tankstation is aangesloten bij DKV. Ook op de zuil met prijsinformatie staat aangegeven of het tankstation is aangesloten bij DKV.

Wanneer u gaat tanken bij een tankstation in het buitenland houd er dan rekening mee dat u de correct magneetstrip gebruikt om af te rekenen. Op de tankpas staat ook in kleine letter afgedrukt welke magneetstrip dit is. Op uw tankpas staat ook het DKV logo afgebeeld zodat de pompbediende kan herkennen dat uw tankpas geaccepteerd mag worden.