CO2 compenseren via de Tankpas

  • Een bijdrage aan een schonere wereld
  • Certificering voor alle deelnemers
  • Lage kosten
Tankpas aanvragen
Travelcard

CO2 compensatie

Gemiddeld stoot een auto tussen 4.500 en 5.000 kilo CO2 op jaarbasis uit, een aanzienlijke hoeveelheid CO2. Het laten staan van de auto is vaak geen optie, want als ondernemer ben je afhankelijk van je auto. Zelf CO2 compenseren is lastig en kostbaar. Als aanbieder van tankpassen hebben wij daarom gezocht naar een mogelijkheid om CO2 te compenseren voor alle gebruikers van onze tankpassen. Hierdoor is het voor jou gemakkelijk om bewuster te tanken.

 

Door CO2 te compenseren start je vandaag nog met het werken aan de klimaatdoelen. CO2 compenseren is voordelig, gemakkelijk en je kunt direct beginnen.

Tankpas aanvragen
Travelcard

Hoe werkt CO2 compensatie

Wij hebben het zo makkelijk mogelijk gemaakt om CO2 te compenseren. Voor elke liter brandstof die je afrekent met de tankpas* kun je een kleine bijdrage doen voor het compenseren van CO2.
 
Namens deelnemende klanten investeren wij in Co2 compensatie projecten. Dit zijn bijvoorbeeld aanplanten van bomen, aanleg van windmolens of afvangen van methaan.
 
* CO2 compensatie vindt enkel plaats over de in Nederland getankte liters

Travelcard

Certificering

Wanneer je ervoor kiest om CO2 via Tankpas.nl te compenseren, ontvang je jaarlijks een certificaat. Ook ontvang je een logo dat je op jouw website kunt plaatsen. Het logo en de certificering mag je uiteraard gebruiken in je eigen communicatie. Bovendien hebben wij ook een webpagina waarnaar je jouw relaties kunt verwijzen met informatie over het CO2 compensatie programma.

 

Tankpas aanvragen
Travelcard

Veel gestelde vragen


Waarom CO2 compensatie in het buitenland?
De projecten die CO2 compenseren, zijn vrijwel altijd in het buitenland. In Europa doen wij namelijk al heel veel aan duurzaamheid, denk aan zonnepanelen en stimulatie van elektrisch rijden. In ontwikkelingslanden valt nog veel winstte behalen. Door juist hier projecten op te zetten die CO2 compensatie mogelijk maken, zal de impact vele malen groter zijn. Zonder deze hulp zullen ontwikkelingslanden pas over vele jaren de transitie naar schone energie kunnen gaan maken. Bovendien zorgen de projecten voor werkgelegenheid en in sommige gevallen ook voor bijvoorbeeld scholing.
Hoe kan in aantonen dat ik CO2 compenseer?
Naast de diverse promotieaterialen die wij voor jou beschikbaar stellen, ontvang je elk jaar een certificaat. Op dit certificaat staat de totale hoeveelheid gecompenseerde CO2 vermeld, waarmee je jouw deelname aan kunt tonen. Heb je geen certificaat en wil je deze ontvangen? Neem dan contact met ons op.
Hoe kan ik zien of CO2 compensatie geactiveerd is?
Je kunt op jouw facturen zien of de CO2 compensatie wordt toegepast. Ook in de beheeromgeving is het terug te vinden. Kijk hiervoor bij 'account instellingen'. Hier kun je de CO2 compensatie ook aan of uitzetten.
Waarom CO2 compenseren via de tankpas
Een belangrijk deel van de CO2 uitstoot van uw bedrijf is in veel gevallen het wagenpark. Zelf CO2 compenseren kan lastig zijn en afhankelijk van de hoeveelheden ook kostbaar. Door mee te doen met het CO2 compensatie programma van Travelcard kun je direct zonder enige moeite de CO2 uitstoot het wagenpark compenseren. Bovendien is dit voordelig, want Travelcard compenseert namelijk CO2 namens haar deelnemende klanten via een geautomatiseerd proces.

Ongeacht of je nu deelnemer bent met 1 of 100 voertuigen, de kosten zijn voor alle deelnemers gelijk en voordelig.